vakantiemenu

- Aanbieding
- All Inclusives
- Cruises
- Duik Reizen
- Lastminutes
- Vliegreizen
- Zon en Strand

 

accommodaties

- Appartementen
- Hotels
- Resort
- Vakantie Villa

 

vervoer

- Huurauto
- Vliegtickets

 


Klimaat en Natuur

Bonaire heeft een semi-aride savanne klimaat met een droog seizoen vanaf Februari tot September en een nat seizoen vanaf Oktober tot Januari. Gedurende 1 jaar valt er ongeveer 570mm regen waarvan het grootste gedeelte in de natte periode. De temperaturen zijn vrij constant met kleine verschillen gedurende het jaar. De passaatwind zorgt voor een constant zacht briesje welke helpt verkoelen tijdens de dag en helpt verwarmen tijdens de nacht. ’s Nachts is het dus iets koeler maar zeker niet koud, het is ’s nachts meestal niet veel kouder dan 25 graden, ongeveer vijf graden lager dan de dag temperatuur.

Bonaire heeft een oppervlakte van 288 km²  en ligt in principe buiten de orkaanriem, maar het eiland werd in 1999 (november) wel getroffen door orkaan Lenny.

Bonaire is bekend vanwege de goede duik en snorkel mogelijkheden. Het eiland is omringd door een koraalrif dat zowel van de Westelijke als Zuidelijke kant goed toegankelijk is. Het koraalrif rond het verlaten Klein Bonaire wordt misschien wel het best onderhouden, en trekt jaarlijks vele duikers, snorkelaars, en schippers.

Bonaire is ook beroemd door de flamingo- en ezelbevolking. De flamingo’s komen af op het ondiepe water, waar zij zich gemakkelijk kunnen voeden met bijvoorbeeld garnalen. De ezels komen van de Nederlanders die in in de 16e eeuw hier begonnen met het fokken van schapen, geiten, varkens, paarden en ezels, de nakomelingen van de geiten en de ezels zwerven vandaag de dag nog altijd over het eiland.

In het noorden van Bonaire ligt het Nationale Park van Washington Slagbaai, een ecologisch domein. Aan de oostelijke kant van het eiland ligt Lac Bay, een paradijs voor windsurfers. Er vinden hier dan ook meerdere officiële windsurfwedstrijden plaats.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links |
© Tosl Media 2007-2013