vakantiemenu

- Aanbieding
- All Inclusives
- Cruises
- Duik Reizen
- Lastminutes
- Vliegreizen
- Zon en Strand

 

accommodaties

- Appartementen
- Hotels
- Resort
- Vakantie Villa

 

vervoer

- Huurauto
- Vliegtickets

 


Keuken
Het lokale voedsel wordt Krioyo (zeg criollo) genoemd en word bereid door een mengsel van aroma's en technieken. Krioyo valt het best te vergelijken met de Caraïbische keuken en de Latijns-Amerikaanse keuken. De meeste populaire gerechten op Bonaire worden eveneens gegeten in Aruba en Curaçao. De populaire gerechten zijn: stobá (een hutspot die met diverse ingrediënten zoals papaja, rundvlees of geit wordt gemaakt), Guiambo (soep die van okra en zeevruchten wordt gemaakt), kadushi (cactussoep), sopimondongo (darmsoep), funchi (havermoutdeeg gelijkend op fufu, ugali en polenta) en heel wat vissen en andere zeevruchten. Het alomtegenwoordige bijgerecht is gebraden weegbree. De lokale broodjes worden gemaakt volgens een Portugees recept. Rond het vakantieseizoen komen er speciale schotels op het menu, zoals hallaca en pekelé, gemaakt uit zoute kabeljauw.

< Terug

 

 

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links |
© Tosl Media 2007-2013